Skreddersy datarommet etter kundens behov.

Det tekniske hjørnet av Riccardo Di Modugno, Technology Architect


God planlegging vil sørge for enklere levering.

Stort sett alle dataromsløsninger vi leverer skal inn i et rack. Kunden har gjerne flere rack stående og i mange tilfeller kan nytt utstyr installeres i det. Grunnen til at dette er månedens tema er fordi vi ønsker å ha ekstra fokus på dette i salgsprosessen. God planlegging vil sørge for enklere levering.

Jeg tror at det er mange IT-teknikere, både hos kunder, partnere og produsenter som gjerne skulle ha vært involvert i bestillingsprosessen.

Etter mange år med daglige besøk og installasjoner i kundenes datarom har jeg vært borti mange ulike leveranser.

Den ene installasjon som skulle ta noen timer, kan fort ta en hel dag eller to av flere årsaker. Jeg ønsker å dele noen av mine erfaringer.

Selv har jeg opplevd at nye tunge og dype diskhyller kan være vanskelig å installere i eksisterende rack. PDU’ens plassering i racket umuliggjør oppkobling av strøm til diskhyllen og eventuelle andre enheter. I tillegg har det ikke vært mulig å flytte på PDU’en da flere andre eksisterende enheter har vært tilkoblet fra før av. I enkelte tilfeller kan det skje at man ikke får lukket dørene bak fordi utstyret og kablene stikker ut.

I noen tilfeller har det heller ikke vært mulig å sette inn utstyret, fordi man ikke kommer til. Svingen rundt hjørnet av ytterste rack blir for kort eller det finnes ingen lift på datarommet. Man bør alltid være 2 som løfter dataromsutstyr ved installasjon.

Flere av utfordringene jeg nevner over kunne man ha løst ved å bestille rack pre-installert med ustyret. Her kan man enkelt trille inn nytt rack i datarommet og koble kun på strøm.

Min anbefaling er at man alltid tar en prat med kunden om datarommet. Kanskje det er på tide å bytte ut eldre rack med nye som er bredere og dypere?

Vi i SEC Datacom er her for å bistå dere. Vi ønsker at dere involverer oss og jeg mener at dette er et viktig tema. Ingen kunder ønsker ekstra uforutsette kostnader etter levering.

Vi tilbyr riktig rack til riktig løsning. I tillegg kan vi levere enkel overvåkning av rack, pdu’er, ups’er m.m rett til kundens smart-telefon.

Riccardo Di Modugno, Technology Architect, SEC DATACOM

Vil du vite mer?

Kontakt
Riccardo Di Modugno
Technology Architect
Telefon: +47 477 03 494