HUSK: Backup er ditt siste forsvar!

Din sikkerhetskopi er ditt siste forsvar mot tap av data

Du har sikkert allerede investert i en løsning for sikkerhetskopiering som skal sikre dine forretningskritiske data, hvis uhellet skulle være ute. Med de mengdene av forretningskritiske data som skapes i dag, er firmaer mer sårbare enn noensinne. Men er løsningen din sterk nok? Systemene kan gi en falsk følelse av trygghet. Det er ikke nok å bare oppbevare data et sikkert sted i forbindelse med for eksempel et hacker-angrep. Det essensielle er hvor raskt driften kan gjenopptas uten tap av verdifulle data, slik at forretningsdriften ikke tar skade. Og det er her mange av dagens løsninger ikke rekker til.

Det er bare et spørsmål om tid før du blir utsatt for et angrep – din sikkerhetskopi kan være målet.

Din virksomhet kommer til å bli utsatt for et ondsinnet angrep på ett eller annet tidspunkt. Risikoen for at hackere kommer seg inn er stor, uansett hvor mye du har investert i forskjellige sikkerhetsløsninger. Det har dessverre mange store norske virksomheter bittert fått erfare. Ofte ser man at hackere går direkte på firmaets sikkerhetskopi, og hvis/når det lykkes, kan konsekvensene være katastrofale. Derfor er du også nødt til å ha en god strategi for beskyttelse, der din sikkerhetskopi er ekstremt godt sikret og gjenoppretting av data kan skje så raskt at firmaet unngår unødige tap.

Er din plan for sikkerhetskopiering tilpasset din bedrift?

Det kan være kostbart å ta feil!

Du har selvfølgelig en plan for regelmessig sikkerhetskopiering og sikring av bedriftens sine data. Men er denne planen god nok, hvis/når skaden skjer? Volumet av forretningskritiske data stiger samtidig med at firmaet krever at data skal være tilgjengelige uansett hvor og når. Det kan være at det har hendt mye i firmaet og i den teknologiske utviklingen siden du sist definerte dine rutiner for sikkerhetskopiering. Om du er det minste i tvil over dette, så er det en god idé å skape seg et overblikk.

To spørsmål ethvert firma bør stille seg selv:
1. Hvor lenge tåler forretningsdriften å være nede?
(Recovery Time Objective) 

Et par timer? En dag? Flere dager? De fleste vil svare “kortest mulig”. Men det er viktig å vite nøyaktig hva bedriften krever av løsning for sikkerhetskopiering, for å gardere seg mot for store tap.  Forsøk å sette opp en beregning på hva det koster firmaet dersom for eksempel en produksjonslinje stopper opp, eller nettbutikken er nede. Det er kanskje her du oppdager at din nåværende løsning for sikkerhetskopiering ikke strekker til.

2. Hvor lang tid kan det maksimalt gå mellom hver sikkerhetskopiering?
(Recovery Point Objective)

Det er kostbart at systemet er nede, men kostnadene ved tap av data kan være minst like store. For noen firmaer kan selv et par minutters tap av data være avgjørende. Og om det inntreffer et datahavari eller virusangrep mellom to oppdateringer, kan kritiske data være borte.

Vi kan hjelpe deg med å fjerne tvilen

Vi er klar over at når det gjelder sikkerhetskopiering, så handler det først og fremst om tillit og trygghet. Det er selvfølgelig viktig at dine data oppbevares sikkert, og at du raskt kan gjenopprette dem om noe skjer. Men det er også andre faktorer som påvirker hvor data skal oppbevares – lokalt i ditt eget datasenter, hos oss eller i skyen, hvilke kostnader som drift og vedlikehold medfører, også videre. Vi kan hjelpe deg med å få svar på alle disse spørsmålene, og med Dell EMC Data Domain finner vi en løsning som sikrer dine data optimalt.

Nedenfor kan du lese mere om hvorfor vi anbefaler Dell Technologies Data Domain

Data Domain - utviklet og bygget for sikkerhetskopiering!

Dell EMC Data Domain serien er utviklet og konfigurert med ett mål i fokus - Sikkerhetskopiering og gjenoppretting. Det er en serie av PBBA (Purpuse Build Backup Appliance), hvor det patenterte Data Domain operativsystemet er fundamentet for selve oppbygningen av de fysiske enhetene.

Et målrettet sikkerhetskopieringsapparat kjører sine egne sikkerhetskopierende oppgaver uten å påvirke andre servere. Fordi det er en separat enhet som er dedikert til kun disse oppgavene, tar den ikke bort ressurser fra enheter som håndterer aktivt lager eller applikasjoner.

Går du etter spesialbygde sikkerhetskopierings-servere med patentert teknologi og markedsledende sikkerhetskopierings-/gjenopprettingstid, skal du gå etter Dell EMC Data Domain.

Derfor anbefaler vi Dell EMC Data Domain

Det er flere grunner til at Data Domain er det mest anvendte sikkerhetskopieringssystemet i verden:

Forkorter din sikkerhetskopieringstid signifikant. Oppnå gjenoppretting med opptil 68 TB/t - eller 50% raskere enn nærmeste konkurrent.
Gjør din sikkerhetskopiering “usårbar”. Dell EMC’s Data Invulnerability Architecture gir deg markedets beste beskyttelse av dine kritiske gjenopprettingsdata – med ”Inline data verification”, ”Continuous fault detection” og ”Self-healing”.
Reduserer dine kostnader for sikkerhetskopiering. De effektive systemene betyr mindre utgifter til drift og kjøling. Samtidig slipper du bryderiet med bånd og lisenser til applikasjoner for sikkerhetskopiering.
Ekstremt stor skalerbarhet.Data Domain rekker å administrere opp til 3 PB (effektivt) i et enkelt system.
Spar diskplass.Med bruk av intelligent data deduplication kan Dell EMC Data Domain redusere den nødvendige diskplass til lagring og beskyttelse av data med opptil 55 ganger.
Lett integrasjon til skyen.Flytt data enkelt og sikkert fra Data Domain til skyen uten en separat cloud gateway eller virtual appliances.
Kompakt beskyttelse Få en superkompakt og høyeffektiv beskyttelse. Oppbevar og beskytt optil 50PB sikkerhetskopier på et areal som dekker et par gulvfliser.
Få en løsning som er skapt for oppgaven.Styresystemet er skapt for Data Domain servere, noe som gir en problemfri funksjon. Alle metadata lagres på lynraske SSD’er, så hastigheten av enhver prosess optimeres.

“Future-Proof”

Lojalitets Program

Dell EMC Future-Proof lojalitets program er et tilbud som inneholder en brukergaranti på en rekke Dell EMC produkter, blant annet DataDomain. I tillegg til dette finnes det elementer i programmet som bidrar til å beskytte din investering.

Programmet består av 7 områder:
  • 3-year Satisfaction Guarantee
  • Up to 55:1 Data Protection Deduplication Guarantee
  • Hardware Investment Protection
  • Clear Price Support
  • Newer-Worry Data Migrations
  • All-Inclusive Software
  • Storage Data Reduction Guarantee

Løsninger for alle behov og enhver bedrift - uansett størrelse

Data Domain serien gir deg markedets mest skalerbare, pålitelige og cloud-forberedte løsning til beskyttelse av dine forretningskritiske data – uansett hvor de befinner seg.

Enheter for sikkerhetskopiering til små og mellomstore datasentre
Dell EMC Data Domain DD3300
Data Domain DD3300 er designet til små og mellemstore IT miljøer som trenger kjapp og effektiv databeskyttelse. DD3300 er med cloud og understøttes av DD Cloud Tier og DD Cloud Disaster Recovery. En kompakt og pålitelig snarvei til markedsledende backup-teknologi.
Dell EMC IDPA (Integrated Data Protection Appliance) DP4400
"All-In-One" Integrert backup enhet. Dell EMC IDPA er et "ready to use" integrert back-up system, som er opp til 10 ganger kjappere å implementere i forhold til et "tradisjonelt" back-up system. Med integrasjon til Cloud er IDPA også en effektiv løsning til hybride workloads.
Dell EMC Data Domain DD6300
Data Domain DD6300 tilbyr høy ytelse, effektivitet og pålitelighet for det lille og mellomstore datasenteret. Med dataoverføring på opptil 24 terabyte per time, kan DD6300 ta sikkerhetskopi av 192 TB data på under 8 timer. Med Flash SSD for metadata oppnår DD6300 bedre ytelse enn tidligere generasjoner.
Dell EMC Data Domain DD6800
Data Domain DD6800 er et kraftig moderne databeskyttelsessystem for mellomstore bedrifter. Med datagjennomstrømning på opptil 32 terabyte i timen, kan DD6800 sikkerhetskopiere 256 TB data på under 8 timer. Med Flash SSD for metadata oppnår DD6800 bedre ytelse enn tidligere generasjoner.
Sikkerhetskopieringsenheter for store datasentre
Dell EMC Data Domain DD9300
DD9300 tilbyr den høye ytelsen og kapasiteten som kreves av datamengden i store selskaper. Systemet oppfyller de strengeste SLA-kravene og minimerer risikoen for driftsstans og datatap. DD9300 bruker Flash SSD for metadata og sikkerhetskopierer opptil 328 TB på mindre enn 8 timer. DD9300 støtter 810 cuncurrent backup-streams.
Dell EMC Data Domain DD9800
EMC Data Domain DD9800 tilbyr markedsledende hastighet og kapasitet for sikkerhetskopiering, arkivering og katastrofegjenoppretting. Det er systemet med høyest ytelse i Data Domain-familien og er egnet for de mest krevende oppgavene til de største selskapene. Med 68 TB i timen kan DD9800 ta sikkerhetskopi av opptil 544 TB på mindre enn 8 timer.

Det behøver ikke å være så vanskelig å finne den riktige løsningen

Det finnes hjelp å hente når det kommer til arkitekturen av hvordan du oppbevarer dine data.
Dell EMC har laget en rekke animerte videoer, som illustrerer problemstillingen på en lett og underholdende måte. Se første afsnitt nedenfor. Du kan se hele serien her

Kontakt oss

SEC DATACOM er distributør av en rekke verdens ledende IT-produsenter innen nettverk, sikkerhet, Unified Communication og server / lagring – inkludert Dell EMC. Vårt store team av dedikerte Dell EMC-spesialister bygger hver dag bro mellom forretnings behov og våre forhandlers kompetanse, og skaper dermed merverdi for både sluttkunder og forhandlere.

Kontakt oss og hør mer om hvordan vi best kan sikre dine forretningskritiske data. Selvfølgelig er du også velkommen til å 21 40 27 00 eller sende oss en e-post på info@secdatacom.no