IT-sikkerhet, Nyhet

E-post er fortsatt en stor IT-trussel

En undersøkelse laget av Barracuda Networks viser at angrep og ulovlig inntrenging gjennom e-post aldri har vært en så stor trussel som det er i dag. Analysen omfatter 145 organisasjoner innenfor EMEA og viser at 80% av dem har vært et mål for angrep igjennom e-post i det siste året, og at over 70% av bedriftene opplever et økende antall angrep. Det er derfor viktig at du kjenner truslene og hjelper dine kunder med å sikre den mest brukte angrepsflaten.

Lett å bli lurt

 

Vi leser e-post på private enheter og mange bruker samme e-postapplikasjon for jobb -og privatmail. I en hektisk hverdag er det derfor lett å bli lurt, selv om man normalt sett er oppmerksom. Derfor har viktigheten av en god strategi for sikring av e-post aldri vært viktigere.

Analysen til Barracuda Networks viser at nesten 80% av respondentene ser ansatte og bedriftsledelse som den svakeste delen av sikkerhetsarbeidet, og at andelen av ansatte som ikke forbereder seg på internettangrep er 35%.

“Fordi angrepene skjer hyppigere, kan det være veldig dyrt hvis du ikke lærer opp og involverer dine ansatte i sikkerhetsarbeidet. For å holde tritt med utviklingen er det nødvendig for flere og flere bedrifter å kombinere IT med både intern utdanning og effektive verktøy som gjør det lettere å beskytte seg mot e-postangrep.” sier Peter Gustafsson, ansvarlig for Barracuda Networks i Norden.

Flertallet av selskapene indikerer at selv om de ikke betaler hackere penger for såkalte ransomware-angrep, så er det høye kostnader forbundet med et angrep. For eksempel krever et angrep mange ressurser fra IT-avdelinger, også forstyrrer det produktiviteten i bedriften

“Over 70% av IT-ledere er mer bekymret for e-postsikkerhet i dag enn for fem år siden. I 2018 har det blitt estimert at over 280 milliarder e-postmeldinger sendes hver dag, derfor er det klart at selskapene har utrolig mye å vinne ved å jobbe mer aktivt for å fremme IT-sikkerhet, spesielt når det gjelder opplæring av ansatte internt i organisasjonen”, avslutter Peter Gustafsson.

Barracuda Networks analysen “The Email Threat: Key Concerns of EMEA IT Stakeholders and the Vital Role of Staff Training” beskriver den nyeste utviklingen innenfor e-postsikkerhet. Les den her. 

Sikker epost med Barracuda Essentials Total Email Protection

Effektiv beskyttelse får man ved å implementere flere lag av beskyttelse, både teknisk og menneskelig. Dette kan løses med Barracuda Essentials Total Email Protection. Barracuda har per i dag over 50 000 betalende kunder. Dette skyldes hovedsakelig en vekst på 232 prosent i første kvartal av 2018 på all-in-one IT-sikkerhetsløsningen "Barracuda Essentials". En omfattende løsning som gir kundene e-post-sikkerhet, sikkerhetskopiering og arkivering. Barracudas teknologi analyserer mer enn 1 milliard e-post daglig og arkiverer over 90 milliarder e-postmeldinger.

Barracuda var en av de første i bransjen til å bruke kunstig intelligens til å beskytte selskaper mot spear fishing og nettbasert svindel.

Tre gode grunner for å velge Barracuda Total Email Protection
Alt du trenger i én løsning

Barracuda Total Email Protection forenkler kjøp og kjøpsevaluering – én vare er alt du trenger for å sikre kundens epost.

Det enkle er ofte det beste

Unngå integrasjonsarbeid, varierende support og risiko som kommer med å sette sammen din egen løsning ved hjelp av flere produsenter.

Erfaring på området

Barracuda er en pioner innen epost sikkerhet. Barracuda har vært en av de beste på epost-sikkerhet siden etableringen for femten år siden, og de er fremdeles innovative den dag i dag. De har mye erfaring på området, og vet hva det kreves.

Barracuda Total Email Protection innebærer
Sikring av dine Office 365-produkter fra ett sted

Barracuda Essentials utvider sikkerheten i Office 365 med epostskanning, arkivering og backup/recovery. Alle funksjonalitetene får du i ett management slik at det krever mindre tid å drifte.

Stopp svindel-epost før den når dine brukere

Spear phishing, overtakelse av kontoer og andre sosialtekniske angrep er vanskelig å oppdage fordi innholdet ligner legitim epost. Barracuda Sentinel bruker kunstig intelligens for effektivt å stoppe svindelforsøk som omgår tradisjonelle løsninger for epostsikkerhet.

Få brukeren til å bli en del av forsvaret

Selv med den mest sofistikerte løsningen for epostsikkerhet, kan noen av disse angrepene nå brukere, for eksempel via deres telefonsvarer, SMS eller personlig epost. Barracuda PhishLine bruker phishing-opplæring og simulering for å sikre kontinuerlig sikkerhetsbevissthet for brukerne.